12/09/202
Een bijzondere warm onthaal, bij aankomst worden we hartelijke ontvangen door Guisi en haar man Ivo. Aan de keukentafel wordt er met een kop koffie bijgekletst (op veilige afstand) over koetjes en kalfjes maar ook over de impact van het Coronavirus en hoe serieus dat invloed heeft op onze branche, net zoals in Nederland is de horeca in Italië als de meeste Europees landen gesloten. Maar bij veel wijnproducenten zitten de tanks nog vol en in de wijngaard staat de nieuwe oogst alweer te wachten om verwerkte te worden, iets wat veel wijnproducenten zorgen baard.
Nu naar de wijngaard, het is September maar de temperatuur in de middag(zon) is heerlijk. De Cortese druiven voor de Gavi hebben een goed jaar achter de rug, bijna rijp, goede suikers en zuren dus binnenkort kunnen ze (handmatig) geoogst worden.
De Cortese druiven voor deze Gavi komen uit 11 gebieden in de regio, we rijden naar een volgende wijngaard en enthousiast verteld Guisi over haar wijngaard en druivenstokken, hoe ze gesnoeid worden en geplukt o,ja er wordt op biologische wijze gewerkt.
De tijd vliegt en het is alweer middag, tijd voor de lunch. We rijden naar een dorpje verderop waar bij aankomst in het restaurant een rijke tafel gedekt staat. Eten in overvloed, nou 1 glaasje (Mine Gavi) wijn dan maar 😉
(tijdens ons bezoek was de horeca tijdelijk weer geopend )